Preguntes Freqüents

 

 

blogmonteditorial

mapes   I   suport

 
 

#cartografia // 24 de novembre de 2017

 
 

Les 5 parts principals d'un mapa excursionista

 

 

El mapa excursionista ens ajuda a guiar-nos pel territori i a conèixer el patrimoni. Aquí us detallem les 5 parts més importants que hauria de tenir tot mapa que t'acompanyi per les activitats esportives o turístiques en un entorn natural:

 

#1. Els continguts d’interès turístic, que s'identifiqui el patrimoni de valor arquitectònic (ermites, dolmens, castells, etc.) i natural (gorgs, balmes, salts, etc.).

#2. Els senders i els itineraris excursionistes, per orientar-nos per les sortides a peu, amb bicicleta o qualsevol altra activitat a l’aire lliure.

#3. Edició de continguts temàtics, que ens mostri la informació excursionista gràficament destacada.

#4. Dades topogràfiques, que la representació del territori sigui a una escala petita i a detall on es permeti mesurar amb precisió els diferents elements cartogràfica.

#5. El mapa dins una unitat geogràfica única, on l’àrea que ocupa el mapa sigui una part del territori clarament diferenciada (una vall, una serra, un altiplà, etc.).

 

En aquest sentit caldria afegir altres especificitats, trobem una varietat rica de representacions cartogràfiques excursionistes, on cada mapa s’adapta a les característiques del seu territori (les planes de tundra de la Lapònia no són comparable amb les altes muntanyes dels Pirineus, ni tampoc el relleu de la topografia, ni la vegetació). També s’han de tenir en compte els factors culturals que se'n deriva en el context temàtic de la simbologia i finalment les especificacions cartogràfiques pròpies que defineix cada institució administrativa o  cartògraf.

 

Salvador Sala
Excursionista, geòmetra

 

 
 

 index blog    I    comentar al fòrum    I    contactar

 

 

 

 

Subscriure't per les novetats editorials

 

 

 

Suport i cursos

 

XARXES SOCIALS

Facebook

Twitter

Instagram

FÒRUM