Preguntes Freqüents

 

 

blogmonteditorial

mapes   I   suport

 
 

#cartografia // 13 de desembre de 2017

 
 

Com fer un mapa?

 

 

La informació del contingut d’un mapa és força densa amb una codificació, més o menys normalitzada, que ens ajuda a interpretar la realitat. En aquest sentit podem dir que un mapa és una abstracció de la realitat que representant gràficament el territori. Així doncs, la codificació dependrà de l’ús que se es vol donar a cada mapa, podem trobar una gran varietat de mapes: mapes de carrers, mapes turístics, mapes del servei d’emergències, mapes geològics, mapes excursionistes, mapes de carreteres, mapes de bicicleta, etc.

Quan dibuixem un mapa simplifiquem la informació per parts, d’aquesta manera ens és molt més fàcil a alhora de classificar els diversos element i la gran quantitat d’informació que s’hi ha d’introduir. El resultat és representem valls i muntanyes, prats, altiplans, serres, serrats, cingles i cingleres, rius i torrents, edificis, masies, pobles i ciutats, camins, senders, pistes, carreteres i corriols.

Aquest petit escrit ve a explicar d’una manera sintètica com simplifiquem els continguts cartogràfics d’un mapa. Per això, des de Monteditoral ens agrada fer conèixer el món dels mapes, i donem xerrades per escoles expliquem una mica de cartografia bàsica, com fer un mapa, com fem els mapes i quines solucions gràfiques hi donem. Som uns apassionats de la cartografia i ens agrada divulgar.
 

Salvador Sala
Excursionista, geòmetra

 

 
 

 index blog    I    comentar al fòrum    I    contactar

 

 

 

 

Subscriure't per les novetats editorials

 

 

 

Suport i cursos

 

XARXES SOCIALS

Facebook

Twitter

Instagram

FÒRUM