Preguntes Freqüents

 

 

blogmonteditorial

mapes   I   suport

 
 

#entornnatural // 18 de desembre de 2017

 
 

Una assignatura pendent: la gestió dels boscos

Entorn natural

 

 

Actualment tenim més bosc que mai. Aquest fet pot esdevenir un recurs potencial amb una bona gestió però, amb absència d’aquesta, pot resultar un perill ja que hem de tenir en compte que tres quartes parts dels boscos de Catalunya són de tipus mediterrani (amb molta combustibilitat).


Seria bo emmirallar-nos amb la política de gestió forestal de Finlàndia (70% de superfície forestal). Allà, l’economia està molt lligada als boscos i aquests produeixen un 10% del PIB gràcies a un aprofitament sostenible. A dia d’avui, a Catalunya, els aprofitaments anuals de fusta i llenya només representen el 25% del total de creixement del bosc.


Per donar valor als nostres boscos i que siguin una font de riquesa hem d’aconseguir millorar-ne la rendibilitat econòmica, cosa que no és possible a l’actualitat degut a un estancament dels preus de la fusta i un augment dels costos d’explotació. Això ha de venir a partir d’un pla de política forestal ambiciós que, entre d’altres coses, faciliti l’accés d’emprenedors en el sector. Només així podrem mantenir uns boscos més saludables i menys vulnerables.

 

Jordi Castillo
Ambientòleg i cartògraf

 

 
 

 index blog    I    comentar al fòrum    I    contactar

 

 

 

 

Subscriure't per les novetats editorials

 

 

 

Suport i cursos

 

XARXES SOCIALS

Facebook

Twitter

Instagram

FÒRUM