Preguntes Freqüents

 

 

blogmonteditorial

mapes   I   suport

 
 

#cartografia // 17 de desembre de 2017

 
 

Els 4 consells per orientar-se en una excursió

 

 

 

#1. Planificar la ruta. Mirar el mapa amb els punts de pas, les distàncies, els desnivells, les zones complicades i sobretot visualitzar mentalment el recorregut que fareu per poder-se anticipar els possibles entrebancs i tenir una sortida amb èxit. L’excursió comença el dia abans!
#2. Portar sempre el mapa a mà. La cartografia t’ajudarà a tenir una visió global del territori, mirar el recorregut a detall durant la ruta i dels llocs de referència que ens han de servir per guiar-nos o bé per a reaccionar en cas d’alguna emergència. El mapa no porta piles i mai et deixarà tirat!
#3. Portar sempre una brúixola. En el cas de boira o mal temps t’ajudarà a seguir la direcció correcte de la travessa. Per a poder-nos orientar amb la brúixola és imprescindible saber a quin punt et trobes sobre mapa. Primer existeix i després orienta't!
#4. Participa del guiatge de la travessa. Si vas sol o amb grup segueix la teva orientació i mira que coincideixi la ruta planificada amb el recorregut que esteu fent. Sinó és així, raona amb tota humilitat el perquè no quadra. És interessant fer sempre aquest exercici tant per aprendre com per no perdre's. Ep, seguir el camí correcte és cosa de tots!

Finalment dir que per poder trobar la teva localització és important contrastar el màxim de dades de la nostra posició al terreny sobre el mapa (altitud, vessant de la muntanya, part del camí, etc.) S'ha de tenir present que de vegades la ment ens pot fer males passades i auto-enganyar, interpretant la nostra ubicació sobre el mapa, amb una falsa posició.
 

Salvador Sala
Excursionista, geòmetra

 

 
 

 index blog    I    comentar al fòrum    I    contactar

 

 

 

 

Subscriure't per les novetats editorials

 

 

 

Suport i cursos

 

XARXES SOCIALS

Facebook

Twitter

Instagram

FÒRUM