Preguntes Freqüents

 

 

blogmonteditorial

mapes   I   suport

 
 

#patrimoni // 19 de desembre de 2017

 
 

Font de Mig Prat

 

 

 

La font de Mig Prat es va construir al costat de la via que comunica l'Estany amb Moià, per tal de disposar d'un punt d'aigua pels veïns i els viatgers. L'any 1975 es va arranjar l'espai de la font, deixant-la com en l'actualitat, dotant-la d'una petita placeta i de pedrissos per seure.

 

L'esplanada on avui s'ubica la font s'havia trobat coberta per les aigües de l'estany que donà nom al poble, citat fa més d'un miler d'anys com a Stango o Stanio. La pluviositat d'aquest sector enlairat del Moianès i el caràcter impermeable dels terrenys argilosos convertiren la vall en una conca. Com que les aigües de la conca no prenien la suficient força per obrir-se vers gregal, on es troba la seva desembocadura, es formà un petit estany d'origen endorreic que recollia les aigües d'escorrentia i de l'aflorament de l'aqüífer. L'estany afavoria la caça i beneficiava al seu entorn l'agricultura.

 

Actualment, en episodis d'abundants pluges, malgrat les canalitzacions construïdes per evitar la inundació de la zona, no s'evita l'estanyament de l'aigua als camps de l'àrea del Prat. Quan es produeix, alguns estanyencs i estanyenques fan servir l'expressió «hi ha el Prat negat!».

 

Mapa i ruta: Mapa excursionista de l'Estany

 

Monteditorial

Mapes excursionistes d'àmbit local
 

Font: Textos escrits pels treball realitzats en l'arranjament i senyalització de les fonts, maig 2015.

 
 

 index blog    I    comentar al fòrum    I    contactar

 

 

 

 

Subscriure't per les novetats editorials

 

 

 

Suport i cursos

 

XARXES SOCIALS

Facebook

Twitter

Instagram

FÒRUM