Preguntes Freqüents

 

 

blogmonteditorial

mapes   I   suport

 
 

#entornnatural // 5 de febrer de 2018

 
 

Les tres grans

funcions del bosc

 

 

Les funcions dels boscos són moltes i molt variades. Principalment, les podem dividir en aquestes tres categories:

 

Funcions ambientals (o ecològiques): Són aquelles que tenen relació amb el manteniment dels ecosistemes. En són exemples la conservació de la biodiversitat, la fixació de carboni, la regulació climàtica, el control de l’erosió, la depuració de l’aigua i el control dels cabals, la formació de sòls, entre d’altres.

 

Funcions productives: Ens aporten un benefici directe. L’aprofitament de les matèries primeres com la fusta, el suro, els bolets i la biomassa fa que s’incrementi el valor del bosc sempre i quan s’extreguin de manera sostenible i adaptada a les característiques del territori.

 

Funcions socials: Són totes aquelles activitats recreatives, culturals i científiques que augmenten la qualitat de vida dels ciutadans. També serveixen per conscienciar a la població dels valors biològics i paisatgístics que ens aporten els boscos.

Amb polítiques de gestió forestal s’ha d’aconseguir que els tres tipus de funcions es puguin realitzar amb equilibri, sense que se sobreposin. El benestar de la població sempre va lligat a un medi ambient saludable.

 

 

Jordi Castillo
Ambientòleg i cartògraf

 

 
 

 index blog    I    comentar al fòrum    I    contactar

 

 

 

 

Subscriure't per les novetats editorials

 

 

 

Suport i cursos

 

XARXES SOCIALS

Facebook

Twitter

Instagram

FÒRUM